Stall Elverhøy tilbyr tilrettelagt ridning. Rytterne må i utgangspunktet kunne sitte på ponnien alene, og evt ha med ledsager(e). Ledsagernes oppgave blir å hjelpe rytteren.
Tilrettelagte timer varer i inntil 30 minutter, for å få maksimal terapeutisk effekt av ridningen.
Personer med ulike “diagnoser” kan ha stort utbytte at ridning. For mange er dette veien å gå for å komme ute i frisk luft og få fysisk aktivitet. Og i svært mange tilfeller gir ridning større resultat enn klassisk behandling, fordi brukeren opplever treningen som morsom og mer motiverende.
Hestens kroppsvarme varmer opp brukerens kropp. Og hestens 3-dimensjonale bevegelse forplanter ser til brukerens kropp. Dette er den samme bevegelsen vi har når vi går – bevegelse i hele ryggsøylen, gangbevegelse i hofter og bein samt svinging/balanse i overkropp, skuldre og armer. I tillegg får rytteren passiv massasje i kontaktflaten mot hesten.
Hest og ridning er også bra for psyken. Hesten er med på å bygge opp selvtillit hos ryttere, etter hvert som de mestrer ridningen.
Hvem kan dra nytte av hesten som terapeut?
For eksempel personer med svak motorisk utvikling, atferdsvansker av forskjellige slag og psykiske lidelser, celebral parese, hjerneskader, epilepsi, muskelsykdommer og neuromuskulære sykdommer, reumatiske lidelser, ryggmargskader, muskel og skjelettlidelser.
Norge er et foregangsland når det gjelder ridning for personer med funksjonsnedsettelse. Det finnes masse skriftlig dokumentasjon på nytten av ridning for denne gruppen. Erfaringer viser at også ryttere med ulike diagnoser har stor glede av ridning som trening.
4 norske ekvipasjer (hest og rytter) deltok i VM i Kentucky (USA) i oktober 2010. Norge bruker også å ha deltakere i OL, EM og andre store internasjonale dressur-stevner. Og vi gjør det ofte veldig bra.
Ta kontakt for mer informasjon.